2013 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

Naktinis veido kremas...Eksperimentuoju su emulsikliais

Pastebiu, kad daugiausiai gaminu ir aprašau kremus, skirtus veido odai. Matyt vis tas noras visaip kaip lepinti veido odą susijęs su pirmų raukšlių, pigmentacijos baime. Nors iš kitos pusės žiūrint, veido svarba man pasireiškia sutikus bet kokį žmogų - pirmas žvilgsnis į veidą, o tada jau bendras vaizdas. Man tai galioja ne tik sutikus pažįstamą, draugę, bet net ir nepažįstamų žmonių sraute aš gaudau veidus.
Šį veido kremą nutariau pasigaminti karštomis vasaros dienomis. Mano riebiai/mišriai odai karštis nepadeda: oda pašėlusiu greičiu gamina sebumą, labai greitai kemšasi poros ir prasideda visos su tuo susijusios problemos. Kaip su tuo kovoti? Bandžiau įvairių molių kaukes, bet neturiu kantrybės jas gamintis, kažkaip vis pasimiršta. Tad nutariau pasigaminti dar vieną kremą su rūgštimis ir išgirtuoju bent kvapo atžvilgiu eteriniu aliejumi - May Chang. Šį kartą naudojau tik pieno rūgštį (80 proc. koncentracijos).
Veido kremo ph ~ 4 - 4,5 todėl naudoju jį ne kasdien, o pakaitomis su kitu naktiniu kremuku, kuris yra be rūgščių. Nesinori, kad oda imtų pleiskanoti. Pastebėjau, kad tokio rūgštingumo kremas labai greitai pilinguoja odą, t.y. jei būna koks spuogelis padžiūvęs, jis greitai nukrenta, o sukietėjusi oda aplink jį gražiai po truputį nusipilinguoja. Aš nebijau savo odą tepti tokiu, sakyčiau gan rūgščiu kremu, bet tikrai nerekomenduoju to daryti turinčioms jautrią sausą, net ir normalią odą. Nebent galima naudoti vietoj kaukės kartą per savaitę, arba kartą per dvi savaites (pagal odos poreikį).

Kodėl rašau, eksperimentuoju? Nes dar niekada nebandžiau tokio emulsiklių derinio: Olivem 800 ir Cetyl alcohol. Tiesiog pasiskaičiau apie Olivem800, kad tai labai švelnus odai emulsiklis, naudojamas ir vaikų priežiūros priemonėse, ir paakių priemonėms. Taip pat radau, kad jis puikiai draugauja su cetyl alcohol. Man to užteko, nes dar buvo sąlyga ta, kad abu emulsikliai derėtų su rūgštimis.
PASTEBĖJIMAS PO ILGESNIO NAUDOJIMO APIE ŠIŲ EMULSIKLIŲ DERINĮ.
Toks kremas, nors jame aliejų procentas tikrai nedidelis, tačiau tiktų mišriai/riebiai odai labiau šaltuoju sezonu. Man jis pasirodė riebokas. Įtariu, kad kaltas čia cetyl alcohol. Tikriausiai reikėtų mažinti jo procentą ir papildomai naudoti kokį nors tirštiklį. O gal vietoj jo tiktų kviečių glikozidų vaškas (INCI: Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol). Žodžiu, kaip matau, eksperimentams pabaigos nesimato :)
Trumpai apie cetyl alcohol čia - šaltinis - www.sveikiproduktai.lt

Kiekis ~ 19 g

0,4 g moliūgų sėklų aliejaus
Naktinis kremas su May Chang eteriniu aliejumi
0,6 juodgrūdžių aliejaus
0,6 g jonažolės ištraukos sezamo sėklų aliejuje
0,4 g ryžių grūdų aliejaus
Aliejų - 10,5 %
0,6 g Olivem 800 3,2 %
0,6 g cetyl alcohol 3,2 %
12,5 g čiobrelių hidrolato (savos gamybos) 65,8 %
0,3 g intensyvaus drėkinamojo komplekso 1,6 %
0,1 g fitokeratinų 0,5 %
1,1 g jazminų ir alyvų HAG ištraukos 5,8 %
0,5 g damaskinių rožių HAG 2,6 %
0,15 g vit. A ir E trigliceriduose 0,8 %
0,4 g (14 lašų)pieno rūgšties (80 proc. koncentracijos) 2,1 %
0,44 g vitamino B5 (d-pantenolio) 2,3 %
Eteriniai aliejai:
3 l. May Chang arba laurenių japoninių (Litsea cubeba)
2 l. Rozmarino (Rosmarinus officinalis)
1 l. Tikrųjų laukinių levandų (iš Bulgarijos kalnų) - (Lavandula angustifolia)
eterinių al. - 1,1 %
0,1 g (4 lašai) Cosgard 0,5 %

Kvapas tikrai puikus, įsimylėjau May Chang, o pagal tai, kaip šis eterinis aliejus veikia (rašiau čia ), kyla noras jį lašinti beveik į visas priemones. Mano nosiai ši eterinių aliejų trijulė labai gražiai susibalansuoja kvepaliniu atžvilgiu. Patinka, kad man visada atrodęs aitrokas rozmarinų kvapas prislopinamas saldesnio, gaivesnio aromato.
Pats kremas išlaikė bandymą. Naudoju jį jau beveik mėnuo. Pati tekstūra nesikeičia, stabili, veidui maloni, greitai susigeria. Gal kiek rieboka, bet tiesiog nereikia padauginti. Poveikis, kaip ir minėjau, man patinka. Sumažėjo spuogelių, oda paskaistėjo, odos spalva truputį suvienodėjo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą